4. marraskuuta 2011

Kesäkurpitsalasagne

Yksi ehdottomista lempiruoistani on lasagne ja erityisesti sellainen pitkän kaavan mukaan tehty perinteinen lasagne ilman mitään kummallisuuksia. Silti myös tällainen hieman oikaistu ja karpiksi väännetty versiokin maistuu säällä kuin säällä! Reseptiin voi halutessaan lisätä kasviksia, esim. herkkusieniä, paprikaa, yli jääneet kesäkurpitsan palaset...

1 iso sipuli
400 g jauhelihaa
1 tlk tomaattimurskaa
2 dl kermaa
1 iso kesäkurpitsa
maun mukaan juustoraastetta
mausteita

Kuullota kuutioitu sipuli ja ruskista jauheliha. Mausta ja lisää tomaattimurska sekä kerma, anna kiehua hetki. Pese kesäkurpitsa hyvin ja leikkaa siitä juustohöylällä siivuja "lasagnelevyiksi". Voitele vuoka ja täytä se ensin kastikkeella, sitten kesäkurpitsalevyillä, kastikkeella ja juustoraasteella. Juustoa saa olla väleissä reilumminkin, jotta ruoka pysyy kasassa. Paistetaan 200 asteessa n. 30-40 min.

Nyt huijaan kuvan kanssa, koska sitä kesäkurpitsaversiota ei ehdi koskaan edes napata talteen ennen kuin se on jo syöty! Tällaista kokojyvälasagnea sen sijaan malttaa kuvatakin ;)

Ei kommentteja: