3. marraskuuta 2011

Juuressosekeittoa

Alkoi näin flunssaisena päivänä haluttaa juuressosekeittoa. Joten tuumasta toimeen...

Kattilaan vaan kiehumaan n. 20-25 minuutiksi kuorittuna ja paloiteltuna:

perunaa 5-7 kpl
porkkanaa 5-6 kpl
sipulia 3 kpl
naurista (lanttukin käy) 2 kpl
vettä niin että peittyvät
mausteita: mustapippurirouhe, cayennepippurijauhe, valkosipulia
2 kasvisliemikuutiota
soijakastiketta loraus
(suolaa vähän jos siltä tuntuu)


Ja sitten vaan sauvasekoittimella soseeksi kun porukka kattilassa tuntuu kypsältä. Tässä vaiheessa kannattaa pitää mielessä, että silloin kun painaa sauvasekoittimen nappia, sitä sauvaa ei tosiaankaan kannata nostaa keiton pinnan yläpuolelle! Tuli meinaan mukavan kihelmöivät ja polttavat tuntemukset iholle näin jälkeen päin...

Purkki ruokakermaa 15%:sta vielä sekaan ja nopea kiehautus, näin on terveysruoka valmis.

Lautaselle oikein iso annos ja keiton silmäksi vaikkapa creme bonjour cuisinea.

Aivan ihanaa ja tulista. Kyllä nyt nuhanenäisen tukkeutuneet kanavat aukesivat ainakin vähäksi aikaa. Ja tästä määrästä riittää moneksi päivää syömistä ainakin yhdelle ihmiselle.

Ei kommentteja: