11. marraskuuta 2011

Idioottivarma kinkkupiirakka

Eli quiche lorrainea kera salamin tavalla, joka onnistuu kaikilla! Helppo ja nopea valmistaa vaikkapa yllätysvieraille tai illanistujaisiin.
Tässäpä ohje:

Pohja:
Pirkka piirakkataikina (pakaste)

Sulata taikina ja painele se piirakkavuoan pohjalle, reunoja myöten. Nosta jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

Täyte:
- 1 paprika
- 300 g kinkkusuikaleita
- 100-150 g salamisuikaleita
- 1 ranskankerma (creme fraiche) -purkki
- 2 dl ruokakermaa
- 3 kananmunaa
- Ripaus juustoraastetta sekaan (esim. punaleima)
- mausteita oman maun mukaan (esim. ripaukset mustapippuria, oreganoa, paprikamaustetta)

Sekoita täytteet keskenään ja kaada piirakkapohjan päälle.
Ripottele pinnalle vielä n. 100 g emmental-juustoraastetta.
Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 min

Ei kommentteja: