18. marraskuuta 2012

Helpon muhkea suolainen piirakka

Nyt löytyi uusi suosikki suolaiseksi piirakkapohjaksi! Tämä on helppo tehdä, eikä ole liian tuhti, mutta on silti makoisa. Erilaisia variaatioita täytyykin kokkeilla pian lisää. Tässäpä tämänkertainen kokoonpano.

Pohja:
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 kananmuna
0,5 dl maustettua ruokakermaa (esim. Valio Kippari)
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
100 g meetwurstia
½ prk fetajuustoa (Arla 3%)
1 prk ananasta
½ paprika
2 dl maustettua ruokakermaa (esim. Valio Kippari)
2 kananmunaa
juustoraastetta
mausteita (esim. pippuriseos, valkosipuli)

Täytteeksihän sopii laittaa myös esim. kinkkusuikaleita, herkkusieniä, sipulia, pannulla pehmitettyjä juureksia... Tätä on helppo soveltaa joka tilanteeseen ja suuhun sopivaksi :)

Sekoita yhteen kaikki pohjan kosteat ainekset ja lisää siihen leivinjauhe-jauhoseos. Kaada taikina pyöreään piirakkavuokaan. Lisää päälle paloitellut täytteet sekä yhteen sekoitettu ja maustettu kerma-muna-seos. Ripottele lopuksi päälle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 20 minuuttia. Anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua, jotta pysyy paremmin koossa.


1 kommentti:

Anu kirjoitti...

Blogillenne olisi tunnustus tarjolla Kääpiölinnan köökissä :)