17. elokuuta 2009

Mustikkapiirakka

Tämän ohjeen löysin, jälleen kerran, googlettamalla summamutikassa. "Sassan mustikkapiirakka" löytyi Katrin keitoksista. Tällä tavoin tehtynä on tullut kyllä todella hyvää, enkä ole halunnut muunlaisia versioita tästä klassikkopiirakasta edes kokeilla! Nyt on hyvä aika mennä metsään ja herkutella :)

Pohja:
4 munaa
3 dl sokeria
100 g voita tai margariinia
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja

Täyte:
n. 600 g mustikoita ( ja sokeria)
TAI 6-7 dl mustikkahilloa

1. Laita uuni kuumenemaan 200 astetta
2. Sulata rasva mikrossa tai hellalla kattilassa
3. Vaahdota munat ja sokeri. Huomaa, että vaahdon pitää olla oikeasti vaahtoa, valkoista, ja sellaista, että kun piirrät vatkaimilla taikinasta kahdeksikon, se jää hetkeksi vaahdon päälle.
4. Sekoita jäähtynyt rasva vaahtoon. Älä käytä enää sähkövatkainta, vaan sekoita tästä lähtien taikinaa nuolijalla tai puulastalla.
5. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe toisiinsa erillisessä astiassa.
6. Lisää jauhoseos siivilän läpi vähän kerrallaan varovasti sekoittaen.
7. Levitä taikina uuninpellille leivinpaperin päälle.
8. Peitä pohja mustikoilla (ja mausta sokerilla). Huomaa, että jos käytät kaupan pakastealtaan mustikoita, niihin on jo lisätty sokeri.
9. Paista noin 30-40 minuuttia.

Ei kommentteja: