20. elokuuta 2009

Tonnikalapiirakka

Lemmikkipalstojen PP:ssä kiertää paljon suosiota saanut piirakkaresepti, jota minunkin täytyy ehdottomasti kokeilla. Olen kertonut alkuperäisen reseptin raaka-aineiden määrän noin kolmella, kuten reseptin palstalle tuonut kirjoittaja kehoitti tekemään. Tällä tavoin taikinasta riittää koko pellilliselle, eikä herkku pääse loppumaan heti ensimmäisellä suupalalla kesken.

Tein nyt tämän pienen satsin, enkä saanut itse palaakaan. Sillä lailla.

Pohja:
reilu 4 1/2 dl vehnäjauhoja
saman verran juustoraastetta (emmental)
n. 225 gr sulatettua voita

Täyte:
5-6 dl kermaa
8 dl juustoraastetta
5-6 munaa
3 prk tonnikalaa
tilliä

Paista 200 asteessa noin reilut puolisen tuntia.


Ei kommentteja: