24. kesäkuuta 2012

Mansikkainen juhannuskakku


Kesäisen raikas juustokakku sai uuden version:

Pohja:
15-20 kpl Digestive-keksiä
75-100g margariinia

Murskaa keksit mahdollisimman murusiksi (tehosekoitin paras ja nopein keino) ja sekoita se sulatettuun margariiniin. Taputtele keksimassa irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti.

Täyte:
4 dl kuohukermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (200g) Sunnuntai vaniljarahkavalmistetta
1 pss marianne-crushia
4 dl mansikoita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä
4 rkl marjamehua

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa sillä aikaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, rahka ja marianne-crush. Soseuta marjat ja sekoita ne kermaseokseen. Lisää joukkoon sokerit. Laita marjamehu liedelle lämpenemään, johon sekoita huolellisesti vedestä puristellut liivatelehdet. Sekoita liivatelehtiliuos varovasti muun täytteen sekaan ja sekoita hyvin. Kaada varovasti täyte keksipohjan päälle ja tasoittele. Laita jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.

Päällinen:
Tuoreita mansikoita siivutettuina. 

1 kommentti:

Anu kirjoitti...

Kuulostaa kyllä hurjan hyvältä! Täytynee kokeilla, kunhan juhannusherkut on sulateltu :)