21. kesäkuuta 2012

Kasviswrapit

Aloitetaanpa blogitaival itselleni epätyypillisellä kasvisvaihtoehdolla. Kasviswrapit sai alkunsa, kun yritin rekonstruoida yliopiston ruokalassa maistamiani kasvisrullia. Kasvisten maustaminen olikin astetta hankalampaa, siinä kun ei ripauksilla ja hyppysellisillä pitkälle päästä. Ainakaan niin, että minulle maistuisi. Loppuviimein sain mausteet kohdilleen ja lopputuloksen varsin maukkaaksi. 

Kermaviilikastike
2dl kermaviiliä
mausterkurkkua
tilliä
mausteita

Sekoita hienonnettu tilli ja suikaloitu maustekurkku kermaviiliin. Mausta esim. valkosipulijauheella ja sitruunapippurilla. Laita jääkaappiin maustumaan.

Wrapit
3 isoa paprikaa
1 punasipuli
2-3 porkkanaa
n. 1/2 kesäkurpitsa
(ja/tai muita kasveja oman mielen ja maun mukaan)
8 tortillalättyä (isoja 6)
taco-tuorejuustoa
fetajuustoa

Suikaloi paprikat ja sipuli, raasta porkkana ja kesäkurpitsa. Kypsennä ja mausta kasarissa tai wokkipannussa. Mausteina käytän mielivaltaiset määrät grillausmaustetta, valkosipulijauhetta, pippurisekoitusta, sekä varovaisemmin suolaa ja chilimausteseosta. 

Uunin voi laittaa lämpiämään 200 asteeseen sillä välin, kun täyttää rullat. Levitä tortillalle tuorejuustoa ja päälle vihannekset. Ripottele vielä muutama fetajuusto sekaan ja rullaa tortilla. Aseta rullat uunipellille tai uunivuokaan ja anna lämmetä uunissa 10-15 minuuttia. Tarjoa kermaviilikastikkeen kera.


Ei kommentteja: