Aloitetaanpa blogitaival itselleni
epätyypillisellä kasvisvaihtoehdolla. Kasviswrapit sai alkunsa, kun
yritin rekonstruoida yliopiston ruokalassa maistamiani kasvisrullia.
Kasvisten maustaminen olikin astetta hankalampaa, siinä kun ei
ripauksilla ja hyppysellisillä pitkälle päästä. Ainakaan niin,
että minulle maistuisi. Loppuviimein sain mausteet kohdilleen ja
lopputuloksen varsin maukkaaksi.
Kermaviilikastike
2dl kermaviiliä
mausterkurkkua
tilliä
mausteita
Sekoita hienonnettu tilli ja suikaloitu
maustekurkku kermaviiliin. Mausta esim. valkosipulijauheella ja
sitruunapippurilla. Laita jääkaappiin maustumaan.
Wrapit
3 isoa paprikaa
1 punasipuli
2-3 porkkanaa
n. 1/2 kesäkurpitsa
(ja/tai muita kasveja oman mielen ja
maun mukaan)
8 tortillalättyä (isoja 6)
taco-tuorejuustoa
fetajuustoa
Suikaloi paprikat ja sipuli, raasta
porkkana ja kesäkurpitsa. Kypsennä ja mausta kasarissa tai
wokkipannussa. Mausteina käytän mielivaltaiset määrät
grillausmaustetta, valkosipulijauhetta, pippurisekoitusta, sekä
varovaisemmin suolaa ja chilimausteseosta.
Uunin voi laittaa lämpiämään 200
asteeseen sillä välin, kun täyttää rullat. Levitä tortillalle
tuorejuustoa ja päälle vihannekset. Ripottele vielä muutama
fetajuusto sekaan ja rullaa tortilla. Aseta rullat uunipellille tai
uunivuokaan ja anna lämmetä uunissa 10-15 minuuttia. Tarjoa
kermaviilikastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti