24. syyskuuta 2009

Naudan sisäfilepihvi

Mieheni syntymäpäivän kunniaksi paistoin tuossa aiemmin myöskin härän sisäfilepihvin. Tämä oli ensimmäinen kerta, mutta ei kyllä jää viimeiseksi - niin hyvää tuo pihvi oli, että yllätyin ihan itsekin!

1 naudan sisäfileepala

Marinadi:
oliiviöljyä
soijakastiketta
balsamiviinietikkaa
valkosipulin kynsi
suolaa ja pippuria

paistamiseen voita


Pihvi laitetaan muovipussiin marinoitumaan mielellään jo edellisenä päivänä (ja käännellään välillä). Otetaan jääkaapista huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Pannulla kuumennetaan voita ja öljyä, pitää tulla kuumaksi ennen lihan laittoa! Lihaa voi painella pienemmäksi kädellä ja sitten se laitetaan pannulle ruskistumaan noin minuutiksi per puoli. Pikapaiston jälkeen pihvi laitetaan vielä uuniin uuniritilän päälle 225 asteeseen 10 minuutiksi. Ritilän alle on hyvä laittaa pelti ottamaan tippuvat nesteet talteen :)

Kuvassa tämä pihvi on varmastikin monen mielestä pilattu noilla seuralaisilla. Meille tällä kertaa kuitenkin maistui kanttarellikastike ja Eldorado-ranskikset!

Ei kommentteja: