7. lokakuuta 2011

Marjainen juustokakku


Uuden kodin tupaantuliaisiin piti leipaista jo tutuksi muodostunut juustokakku.
Kakku tehdään tavalliseen irtopohjavuokaan.

Pohja:
20 kpl Digestive-keksiä
75g margariinia

Murskaa keksit mahdollisimman murusiksi ja sekoita se sulatettuun margariiniin. Taputtele keksimassa vuoan pohjalle tiiviisti.

Täyte:
4 dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 pss marianne-crushia
4 dl marjoja (mustikka, mansikka, vadelma)
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä
4 rkl marjamehua

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa sillä aikaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja marianne-crush. Soseuta marjat ja sekoita ne kerma-tuorejuuston sekaan. Lisää joukkoon sokerit. Laita marjamehu liedelle lämpenemään, johon sekoita huolellisesti vedestä puristellut liivatelehdet. Sekoita liivatelehtiliuos varovasti muun täytteen sekaan ja sekoita hyvin. Kaada varovasti täyte keksipohjan päälle ja tasoittele. Laita jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.

Päällinen:
2 prk kuningatarpilttiä
4 liivatelehteä
2 rkl marjamehua.

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Pehmenneet lehdet käsitellään mehussa samoin kuin täytteessäkin. Sen jälkeen liivatelehtiliuos sekoitetaan kahden pilttipurkin sisällön kanssa ja kaadetaan varovasti täytteen päälle. (Varo, ettei seos ole kuumaa, ettei se valu täytteen sisään). Anna jäähtyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia, mielellään enemmän.

Tämä on pettämätön resepti ja maistuu vauvasta vaariin :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voiko tämän kakun pakastaa? :)

Tiinuski kirjoitti...

Toiset tykkää pakastaa, toisten mielestä taas keksipohja kärsii pakastuksesta. Makuasioita.
Tällainen kakku säilyy kyllä jääkaapissakin useamman päivän hyvänä. Itsellä ei ole vielä pakkaseen asti tästä koskaan riittänyt ;)

- Tiina Jauhopeukaloinen