24. lokakuuta 2011

Kaalilootaa

Mikähän olis helppoa, hyvää ja halpaa. Se on tietysti kaalilaatikko! Useimmissa ohjeissa kaali keitetään, mutta minä paistan sen roisisti pannulla. Ja näin tämä "herkuttelijan versio" valmistuu:

800 g keräkaalta
3 rkl voita
1 iso sipuli
400 g jauhelihaa

1,5 dl täysjyväohrasuurimoita (Torino)
2 dl vettä
2 dl ruokakermaa

1 kananmuna
mausteita sopivasti


Otetaan sopiva palanen kaalta, joka suikaloidaan ja kuullotetaan pannulla voissa (useammassa erässä, ei liikaa kerrallaan). Samoin kuullotetaan kuutioitu sipuli ja paistetaan jauheliha. Kaadetaan nämä kaikki vuorollaan voideltuun vuokaan. Mukaan sekoitetaan vielä ohraa ja lopuksi päälle kaadetaan hyvin maustettu neste (vesi + kerma + muna, joista muna ei ole mitenkään välttämätön).

Paistetaan 175 asteessa tunnin verran ja mielellään kansi päällä. Tarjotaan puolukkahillon kera.


Kuvan laatikosta tuli hieman liian vetinen, mutta makua se ei haitannut! Tämä maistuu aivan hyvin myös ilman ohraa, jolloin käy karppiruokana.


Ei kommentteja: