9. heinäkuuta 2013

Buzzaamalla tablettimaailmaan!

Tällä kertaa kokkeillaankin jotain aivan muuta kuin sapuskaa, nimittäin iPadia. Hyvä, että uskon sitä itsekään, mutta minä todella voitin tämän laitteen omakseni Buzzadorin Belvita Breakfast -kampanjasta! Enpä olisi palveluun liittyessäni voinut kuvitellakaan, kuinka paljon hupia siitä minulle seuraa. Olen saanut kokkeilla hoitoainetta, pizzoja, keksejä sekä nyt pian myös tahranpoistoainetta. Kaikki ihan kivoja ja hyödyllisiä juttuja.

Mutta nyt siis ensi tunnelmia iPadin uusimmasta versiosta (iPad 4 16 Gt Wi-Fi). En ole aiemmin käyttänyt minkäänlaisia tabletteja tai omppulaitteita ylipäätään eli kaikki on minulle aivan uutta. Älypuhelin on sentään ollut aktiivikäytössä parin vuoden ajan. Näin äkkiseltään iPad ei tuo siihen verrattuna mitään muuta uutta kuin suuremman näytön. Toki tämä on varmasti kaikin puolin laadukkaampi ja tehokkaampi laite, mutta siis noin arkikäyttöä ajatellen. Käyn molemmilla laitteilla sujuvasti netissä, otan kuvia ja teen muistiinpanoja. Uskonkin, että monet sovellukset ja niksit ovat vielä löytymättä :)

Olisi varmasti hyödyllisempää, jos puhelimena olisi iPhone, jolloin kaikki synkkautuisi kivasti keskenään, mutta sellaista en ole ajatellut hankkia eli on keksittävä jotain muuta kuin iCloud. Ensi hätään otin testille Dropboxin tiedostojen jakamista varten. Tehtävälistat (Astrid) ja syötteet (Feedly) onneksi seuraavat aina laitteesta toiseen. Kirjanmerkit olisi vielä hyvä saada jotain kautta. Siinä riittääkin haastetta, kun läppärillä lempiselain on Firefox, kännykässä Opera ja iPad tarjoaa oletuksena Safarin.

Lähetän tämän bloggauksenkin nyt iPadin kautta niin näen, kuinka se toimii. Pieni haaste tuli vastaan jo siinä, kun olin kirjoittanut tekstin alkua Muistiinpanoihin, mutta se ei suostunutkaan kopioitumaan sieltä Blogger-sovellukseen! Sain kuitenkin liitettyä tekstin sähköpostiin, josta lähetin sen edelleen Bloggeriin. Lopuksi jouduin vielä poistamaan kaikki tekstimuotoilut, enkä edes uskalla uneksia linkkien lisäämisestä taikka allekirjoituksesta... Hieman turhan monimutkaista, eli ensi kerralla muistan sitten raapustella suoraan sovellukseen ;)

Testailu jatkukoon!

Ei kommentteja: