Tällä ohjeella lähdin kokeilemaan
omenahillon valmistusta. Kaikki ei ensimmäisellä kerralla
tietenkään mennyt niinkuin mainoksessa... Kymmenen litraa omenaa
kuulosti kahden henkilön talouteen turhan suurelta satsilta, joten
neljäsosaohjeella päädyin hilloni tekemään. Tälle määrälle
sopivaa teräskattilaa omista valikoimista ei sitten löytynytkään,
vaan ainoastaan iso soppakattila (jossa siinäkin muoviset kahvat) ja
jättisuuri teräskattila, joka mehunkeittoon aikoinaan hankittiin.
Eikä ole muuten mehuja keitelty.
Kätevänä emäntänä keitin omenat
ensin parin litran pinnoitetussa kattilassa, josta kaadoin keitokset
uunivuokaan. Jes. Sokerit perään ja koska meiltä ei myöskään
tehosekoitinta löydy, niin sauvasekotinhan on kans ihan hyvä.
Varsinkin, jos tykkää omenasoseesta keittiön laatoissa. Ja
matolla. Ja kahvinkeittimessä. Ja omissa vaatteissa. Parin
pyöräytyksen jälkeen luovutin, kaivoin soppakattilan esille ja
soseutin omput sokereineen ja mausteineen loppuun siinä. Sitten sose
takaisin uunivuokaan ja vuoka uuniin. Ja ihan hyvää siitä tuli. :)
Seuraavalla kerralla olin jo saanut tongittua kahden litran
teräskattilani varaston kätköistä ja homma sujui huomattavasti
helpommin.
Neljäsosaohjeella sain kaupan 500 g mansikkahillopurkin täyteen valmista
hilloa. Käytin sokerin sijaan hillo-marmeladisokeria ja maustoin
hillon puolikkaalla vaniljatangolla.
1 kommentti:
hehhh... Sori, ei saisi nauraa... Mutta ihanaa, etten mä oo ainoa, joka säätää ja sotkee :D
Lähetä kommentti