13. huhtikuuta 2012

Ihan pikkuisen tulinen kaalikeitto


Kaalihan on valtavan hyvää, tervellistä ja liki ilmaista, joten mikäpäs sen parempi raaka-aine! Yleensä laitan kaalilaatikkoa, mutta tällä kertaa kokkeilin keittoa. En ole tulisen ruoan ystävä, mutta laitoin tähän kuitenkin potkua, ihan pikkuisen :)


500g keräkaalta
1 iso sipuli
2 isoa porkkanaa
300g jauhelihaa
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio + 1 lihaliemikuutio tai kaksi jompaa kumpaa
1 pieni purkki tomaattipyreetä
3 rkl sweet chili saucea
mausteita (pippuria, chiliä)

Pilko kasvikset ja ruskista jauheliha. Samalla voit laittaa jo veden kiehumaan. Lisää veteen liemikuutiot ja perään kasvikset. Anna kypsyä vartin verran ja lisää sitten vielä jauheliha. En kellottanut kokonaiskeittoaikaa, vaan maistoin milloin isoimmat palat ovat sopivan kypsiä - ja valmista tuli!

Ei kommentteja: