28. heinäkuuta 2011

Juustokasat (ent. juustorullat)

Tulinpa kokeilleeksi Cebicin keittiössä -blogin ohjetta juustokierteisiin. Voin sen nyt jo tähän alkuun sanoa, että en kokeile enää ikinä toista kertaa.

Taikinan tekemisessä kaikki meni vielä erittäin putkeen, kaulitsin taikinan levyksi ja sekin onnistui. Kunnes tuli se epäonnistuminen. Täytteeseen piti laittaa 2 munaa, juustoraastetta 2dl ja ruohosipulia. Sipulin korvasin ylimääräisellä juustoraasteella kuvitellen sen vastaamaan n. 1/2 ruukkua ruohosipulia. No, taikinan tein ja kaadoin sen taikinalevylle, mikä sai aikaan taikinasta ja täytteestä liisteriä, joka valui pitkin pöytiä. Rullasin kaikesta tästä huolimatta limaisen ja valuvan, löysän rullan, jonka epätoivoisesti yritin sitten veitsellä leikata kiekoiksi. Pellille sain nosteltua lastalla valuvia, venyviä ja lötköjä takinakasoja, jotka lopulta päätin tuumailujen jälkeen kuitenkin paistaa.

Kasat näyttivät uunissa yllättävän hyviltä, vaikkei niitä rulliksi olisi tunnistanut edes suurennuslasilla katsottunakaan. Tuoksukin uunista tullessa oli yllättävän hyvä - näinköhän nämä olisi onnistuneetkuitenkin! No ei ollut! Maku oli sama kun olisi jyrsinyt kengänpohjaa, eli ne ei maistuneet yhtään miltään!! Vaikka joukossa oli kuitenkin n. 6 dl mozzarellajuustoa + vahvinta emmentaljuustoa + mausteita reilusti. Mihin se makukin hävisi??
Blogissa olevia kuvia voi verrata näihin eilisiin kuviin:



(Lopputuloksen ulkonäkökin on huomattavasti parempi kuin mitä maku oli!)

Mikä meni pieleen?

4 kommenttia:

cebic kirjoitti...

Hmmmh, onpas hassua! Kieltämättä kuvat näyttävät aika reilusti erilaisilta. Mulla se täyte ei valunut ollenkaan, vaikka kieltämättä itsekin epäilin sen tapahtuvan. En osaa kyllä sanoa, että mikä ero oli. Kaiketi se johtui täytteestä, jos se sai taikinankin sekaisin? Oliskohan ollut sitten sulla vaikka isompia munia, kuin miulla? Harmi juttu joka tapauksessa :(

Miunkin kierteet näyttivät vähän aivan erilaisilta verrattuna alkuperäisbongaukseen Leipoi leipoi -blogissa. Mulla maku oli ehkä himppasen valju, mut se tietty taas johtui siitä, etten maustanut tarpeeksi.

On kyllä todella harmillista, jos et ollut tyytyväinen lopputulokseen ja jäi ns. paha maku suuhun kokeilusta :(

~Laura~ kirjoitti...

Minulle ei taas jäänyt paha maku ollenkaan, koska nuo näyttävät idean tasolla niin hyviltä, että on aivan pakko yrittää itse joku päivä toteuttaa tämä paremmin!

Kiitos muuten mainiosta blogista, Cebic! :)

cebic kirjoitti...

Mie vaivasin vielä taikinaa hetken verran, että sain sen kunnolla sekaisin, oisko sekin voinut vaikuttaa? No, ainakin tietää että tarpeeksi tönkköä pitää täytteestä tehdä ja maustaa se huolella, ettei se valu ulos :) Tsemppiä uuteen yritykseen! :)

Nyt muuten onnnistuu kommentointi, kiitos helpommasta vaihtoehdosta :) Ensimmäistä kertaa päädyin tämän kierrepostailun ansiosta tänne ja tulen toisteki, teilläkin on ihana blogi!

Mukavaa kesän jatkoa!

Tiinuski kirjoitti...

Kiitos Cebic kommenteistasi!

Munien koolla ehkä lienee syynsä miksi kaikki meni vikaan. Ensi kerralla täytynee kokeilla yhdellä munalla taikka sitten laittaa täytteeseen lisää tavaraa esim. kinkkua.

Aurinkoista kesää Sinullekin Cebic ja ilo on sinunkin blogissasi vierailla :)