30. heinäkuuta 2011

Grilli kuumana

Mökillä on joka päivä grilli kuumana, koska muitakaan ruoanlaittomahdollisuuksia ei juuri ole. Avotulihan tuo tiiliskivi-vanha uuninritilä-viritelmä teknisesti ottaen on, mutta on helpointa kutsua sitä nyt vain grilliksi :) Varsinainen grillimme on kolmepolttimoinen kaasugrilli, mutta tälle kesälle emme ole rakennuspuuhilta vielä ehtineet sitä käyttää.

Helpointa on laittaa tulille nyyttejä ja isompia lihakappaleita, esim. possun pihvifilettä. Nyytteihin olemme laittaneet alkukesästä uusia perunoita, loppukesästä myös pelkkää kaalta (voin ja suolan kera) sekä erilaisia kasvissekoituksia.


Kaalta ja sipulia, grillikylkeä

Kesäkurpitsaa, kokonaisia säilykesieniä ja fetajuustoa sekä possupihvejä

Kanaa ja vihanneksia vartaissa

Meillä on myös tuollainen halpispannu, jossa voi valmistaa erilaisia ruokia. Haluaisin kyllä joskus oikean Muurikan, jollainen meillä oli lapsuuden mökillä, mutta sitä päivää odotellessa... kasvispihvit ja lähikaupan pakastealtaasta noukitut grillikasvikset.

Vielä on kesää jäljellä!

Ei kommentteja: