5. huhtikuuta 2011

Karpin aamiainen

Karppiviikon aamut lähtivät nyt hyvin käyntiin mantelileivällä. Ohje löytyy karppaus.infon resepteistä ja on ollut jo pitkään henkilökohtainen "leivänkorvikesuosikkini".

Leivän väliinhän sopii laittaa ihan sitä mistä kukanenkin tykkää sämpylän välissä syödä :) Itse olen vuosikaudet syönyt leipäni joko pelkällä juustolla tai kinkulla/makkaralla, mutta ei koskaan molempia yhtäaikaa. Juuston kanssa sopii toki salaatinlehti ja kurkku tai paprika ihan hyvin, mutta useimmiten laiskuus ja yksinkertaisuus on vain vienyt voiton. Nyt päätin hullutella ja laittaa kaiken samaan kyytiin - ei huono!


6. maaliskuuta 2011

Laskiainen lasketaan

Tekaisin tässä muistaakseni vasta toista kertaa pullaa omassa kotonani (eli noin kymmenen vuoden aikana). Ajankohtaisen teeman mukaan näistä tuli nyt sitten laskiaispullia mansikkahillolla ja pinkillä kermavaahdolla. Olivat kyllä aivan erinomaisia :) Muistan, että googletin ohjeen, mutta olisi ollut varmaan syytä laittaa se talteen seuraavaa kertaa varten ja suositteluksi muillekin.


5. maaliskuuta 2011

Minituparit

Emme ole koskaan järjestäneet mitään kovin suureellisia tupaantuliaisia, eikä tälläkään kertaa väkeä käynyt liiaksi asti. Napostelimme kuitenkin pieniä suupaloja: savuporo- ja kylmäsavulohirullia sekä itse tehtyjä lihapullia ja tsatsikia.




Rullissa oli tortilla-lättyyn käärittynä salaatinlehtiä, tuorejuustoa ja lihaa. Tsatsikiin pääsi livahtamaan valkosipulia ehkä muutama kynsi liikaa, mutta muutoin oli oikein makoisaa. Lihapullat tein perinteisellä sipulikeittopussi-reseptillä eli purkilliseen kermaviiliä lisätään sipulikeittopussi, kananmuna ja 400g jauhelihaa.

28. helmikuuta 2011

Keittiö valmis!

Vihdoin ja viimein uusi keittiömme on liki valmis! Kyllä nyt kelpaa kokkailla, kun kaikki kiiltää uutuuttaan. Hieman pienehköhän tuo on, mutta täysin riittävä kahden aikuisen tarpeisiin. Niitä tavaroita, jotka eivät mahdu näihin kaappeihin, ei tarvita :)

 

Sitten tietysti heti ruoan laittoon. Heti tarvittavat koneet ja astiat kuukausien odottelun jälkeen saatuani tuli jopa leivottua muutamaan otteeseen, ja se on harvinaista. Tein mm. leipää Me Naiset -lehden ohjeella, jossa taikina tehtiin edellisenä päivänä ja leipää paistettiin pitkään seuraavana päivänä. Kaveriksi leivälle (vaiko päinvastoin) tuli uunissa helppo lohikiusaus.


20. helmikuuta 2011

Remontista palautuminen

Olen pitänyt tässä "hieman" blogitaukoa, koska muutimme toiselle paikkakunnalle ja teimme uuteen kotiin vielä sen päälle täyden remontin. Tämä härdelli vei kaiken ylimääräisen ajan ja energian pitkäksi aikaa, joten eipä ole tullut kauheasti paneuduttua ruoka-asioihinkaan. Käytössämme ei ollut muutamaan viikkoon kunnolla edes astioita (vaikka kai sitä pärjää kahdella lautasella, kahdella haarukalla ja yhdellä veitsellä) tai mitään ruoanlaittovälineitä, mikroaaltouunia lukuun ottamatta. Aina saatavilla ei ollut edes vettä. Oikea kotikokin unelma siis...

Kyllä sitä aikansa elää mikroaterioillakin, mutta ennemmin kyllä syön jotakin muuta :) Kuvassa jokin perhekokoinen kanapasta, ei mitään mainitsemisen arvoista.