7. lokakuuta 2013

Jauheliha-fetapiirakka

Pitkästä aikaa tein suolaisen piirakan. Tällä kertaa täytteeksi tuli jauhelihaa, fetaa ja kasviksia. Pohjaan löytyi mielenkiintoinen ohje, mutta jotain se vielä kaipaa joko aineksiltaan tai tekijältään, sillä isäntä kysyi, että "missä se pohja on" :) Hyvänmakuista toki se vähä, minkä suinkin onnistuin täytteen alta löytämään. Vaikka tämä ei tällaisenaan mene meillä nyt jatkoon, laitan kuitenkin pohjan ohjeen esille. Täytteen koostumuksen onnistuin jo unohtamaan.

Pohja:
1 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ dl öljyä
½ prk kermaviiliä

Sekoita ainekset keskenään (tasaisempi tulee, kun sekoitat kuivat ainekset keskenään ja nesteet keskenään ennen yhdistämistä) ja painele voideltuun piirakkavuokaan. Lisää haluamasi täytteet ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia.


Ei kommentteja: