21. heinäkuuta 2013

Salaatti-juustocrostinit

Otavamedian Pienessä yrttioppaassa oli helpon oloinen crostini-resepti. Tätä halusin heti kokeilla ja oivan alkupalan siitä saikin. Korvasin vain hiivaleivän valkosipulipatongilla, kun en viitsinyt kokonaista hiivaleipää tähän ruispala-talouteen kiikuttaa.


Hiivaleipäviipaleet paahdetaan, hierotaan toiselle paahtopinnalle valkosipulia ja lorautetaan tilkka öljyä. Tai sitten haetaan pakastealtaasta valkosipulivoipatonki ja paistetaan uunissa (silloin ei enää taida olla kyseessä crostini, mutta väliäkö hällä). Leipäviipaleille nostetaan keoksi salaattia, basilikaa ja rucolaa. Lopuksi vielä tuorejuustonokareita ja oliiveja. Pinnalle voi ripotella suolaa ja mustapippuria sekä lorauttaa nokareen öljyä, mutta patonki ei mausteita ainakaan kaivannut. Öljykin olisi voinut olla liikaa, joten en kokeillut.

Ei kommentteja: