1. lokakuuta 2009

Kuohkea omenapiirakka

Sain vinkin, että tämä Kaikkien kehuma omenapiirakka voisi olla kokeilemisen arvoinen. Kyllähän tuo nimikin oli jo aika hyvä enne ja leipomus sai täältä kyllä yhden kehujan lisää :) Ihanaa!

200 g margariinia
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 muna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
3-4 omenaa
kanelia ja sokeria

Sulata rasva tai käytä pullomargariinia. Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta). Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa. Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi. Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim. pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja ripottele päälle omenapalat. Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan. Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria. Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.

Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

Paista 200 asteessa n. 30 min.

Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.


Ei kommentteja: